Saturday, December 01, 2007

Best 2007

Best Album 2007
No 20

The Good, The Bad & The Queen - The Good, The Bad & The Queen
[released 22/1/2007, Parlophone]



Tο να ηγείσαι μια απο τις σπουδαιότερες βρετανικές μπάντες επι 13 συναπτά έτη, το να σχηματίζεις ένα απο τα καλύτερα projects των τελευταίων ετών και παρ'όλα αυτά να το παρατάς μετά απο 5 χρόνια, και το να ξεκινήσεις απο την αρχή μια all star μπάντα με μουσικούς που πάντα τους θαύμαζες,σίγουρα δεν συμβαίνει συνέχεια.

Δεν ξέρω αν ο Damon Albarn έχει το άγγιγμα του μίδα και με ότι ασχολείται γίνεται επιτυχία,αυτό που ξέρω είναι ένας απο τους σπουδαιότερους μουσικούς μιας γενιάς που πολλοί προσπάθησαν να φτάσουν στην κορυφή(πέστο και επικαιρότητα),αλλά κανένας δεν κατάφερε να παραμείνει.Το ομότιτλο άλμπουμ,που ποιός ξέρει αν ποτέ βγάλουν δεύτερο (ασε που δεν τους νοιάζει κιόλας) των The Good,The Bad & The Queen μπορεί να μην χαρακτηριστεί αριστούργημα αλλά σίγουρα κερδίζει επάξια τον τίτλο ως μια απο τις καλύτερες παραγωγές για το 2007.Απο την μία ο Dangermouse στην παραγωγή και απο την άλλη οι Paul Simonon (The Clash),Tony Allen (Fela's Kuti Africa 70)και Simon Tong (The Verve), ο Albarn ήξερε οτι το αποτέλεσμα θα ήταν εξαιρετικό.

Υ.Σ Η άχρηστη πληροφορία για το συγκρότημα είναι ότι συμμετέχει και μια ελληνίδα, η Αντωνία Παγουλάτου,που παίζει βιολί και συμμετείχε στο παρελθόν και στις κυκλοφορίες των Gorillaz αλλά και των Cinematic Orchestra.

3 comments:

Homo Ludens said...

Α! Τι ωραία... Ξεκινήσαμε την εικοσάδα μας με το ίδιο!

mystery falls down said...

Ο Damon Albarn είναι πανέξυπνος, μουσικά ιδιοφυής και έχει καταδικαστεί να πετυχαίνει σε ότι και αν ασχοληθεί. Το "The good,the bad & the queen" είναι ένας καλός δίσκος με στιγμές που ξεχωρίζουν, αλλά όχι αυτό που θα περίμενα μετά το αριστουργηματικό "Think tank" των Blur και το πανέμορφο "Demon days". Αν δεν βιαζόταν τόσο ίσως το τελικό αποτέλεσμα να ήταν εντυπωσιακότερο. Πολλά μπράβο και στον Danger mouse.

ΥΓ. Με τις συλλογές (Listening...) που μας είχες συνηθίσει τον τελευταίο καιρό σχημάτισα τη γνώμη ότι θα μας εξέπληττες με τους αγαπημένους σου 20. Περιμένω τη συνέχεια (αν και υποψιάζομαι πέντε τουλάχιστον ακόμα. Οι Midnight Juggernauts εξαιρούνται).

H2O said...

Mystery συμφωνώ σε όλα για τον Albarn όσο για την 20αδα που τον έβαλα την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο εξαιρετικός Dangermouse

Για να δούμε homo ludens και την συνέχεια προς το παρόν είμαστε σε καλό δρόμο , χεχε