Thursday, July 06, 2006

Amon Tobin for ever

Μπορεί το Synch Festival να ξεκινά σήμερα, αλλά οι πιο πολλοί περιμένουν την αυριανή μέρα στο Τεχνολογικό Πάρκο στο Λαύριο για να απολαύσουν τους Animal Collective, A Guy Called Gerald, Aux 88,Audio Bullys, Los Hermanos feat.David Lynch,Mikael Delta,Alex Kid etc etc...και φυσικά τον Ronaldinho της Electronica κύριο Amon Tobin !!

Οποιός πιστεύει οτι τα sampler δεν είναι αποτελούν ένα ακόμη μουσικό όργανο, καλύτερα να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους ακούγωντας τον τρελλό Βραζιλιάνο που απο μόνος του έχει δημιουργήσει μουσικά στύλ, όπως το Drum n' Jazz.

O Amon μπορεί να γεννηθηκε στην Βραζιλία, αλλά σε ηλικία 10 χρονών μετακόμισε στην Μ.Βρετανία και συγκεκριμένα στο Bristol, στην καρδια της trip hop σκηνής δηλαδή. Ξεκίνησε τα hip hop πειράματα του στα μέσα της δεκαετίας του 90' και το 1996 κυκλοφορεί απο την Ninebar Records το ''Adventures in Foam'' με το ψευδώνυμο Cujo. Για καλή του τύχη το album έπεσε στα χέρια των Funki Porcini και Dj Food, δηλαδή στα μεγάλα όνοματα της Ninja Tune. To 1997 κυκλοφορεί στο νέο του ''σπίτι'' το κλασσικό πια ''Bricolage'', όπου Lionel Hampton και ο Art Bakley συναντουν το drum' n' bass.

O Amon ύστερα απο την τεράστια επιτυχία του Bricolage και την πολυσυλλεκτικότητα του ήχου του, ευτύχησε να παίξει σε όλα τα φεστιβάλ του κόσμου ανεξαρτήτου είδους. Απο το Montreal Jazz Festival και το Benicassim εώς το Glastonbury και το Coachella.

Στα επόμενα album του ο Tobin πειραματίστηκε ακόμη πιο πολύ και η φήμη του εκτοξεύθηκε. Τα ''Permutation'' , ''Supermodified'' και ''Out from out where'' θεωρούνται πια απαραιτήτα σε κάθε δισκοθήκη.

Για καλή μου τύχη και μέσω της manager του, μιλήσαμε για λίγα λεπτά και τον ρώτησα σχετικά με το Synch, τις μελλοντικές συνεργασίες του αλλά και τα αγαπημένα του albums ever.

-Amon εμφανίζεσαι για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τι να περιμένουμε την Παρασκευή απο εσένα ;
Α.Τ. Θα προσπάθησω να παίξω όσο μπορώ πιο heavy beats απο άλλες εμφανίσεις μου, σίγουρα κάποιο μέρος του set μου θα περιέχει και το project που έκανα για to video game Splinter Cell:Theory Chaos το οποίο ακόυγεται τέλεια σε live τα οποία κάνω. Απο εκεί και πέρα δεν μπορώ να σου πώ τι άλλο γιατι πολυ απλά δεν το έχω σκεφτεί ακόμα, μου αρεσει να αυτοσχεδιάζω με τα sambles και τα bpm.

- Τι να περιμένουμε στο μέλλον;

A.T. Πολλά και διάφορα. Θέλω να ασχοληθω πιο πολύ με το old school και για το λόγο συζητάω με τον θρύλο Steinski. Απο εκεί και πέρα θα συνεργαστώ με Bonobo και Kid Koala.

-Η μουσική σου είναι τόσο πολυσυλλεκτική και σίγουρα τα ακούσματα σου θα ειναι πολλά και διάφορα. Πεσ μου 3 αγαπημένα σου album.

A.T.Έχεις δίκιο γι'αυτο και μου ειναι δύσκολο να διαλέξω μόνο τρία, αλλά αφου με ρώτας θα διάλεγα : 1.Van Morrison - Astal Weeks
2. Public Enemy - Takes a nation of millions...
3. Lee Perry - Kung Fu.

See u on Synch !


 Posted by Picasa

2 comments:

fruto5 said...

δυστυχώς δε θα είμαι Αθήνα το ΠΣΚ και θα χάσω το synch λόγω υποχρεώσεων :(

κρίμα ήθελα να δώ οπωσδήποτε και mouse on mars.

anyway καλως ήρθες στη blogόσφαιρα :)

H2O said...

Να΄σαι καλά ..εύχομαι να ειναι καλα στο Synch, να περνάς καλά όπου και να πας