Friday, July 07, 2006

Infernal Affairs αλά Scorcese-ικά




''Δύο άντρες σε αντίθετες πλευρές εδώ και χρόνια.Δύο άντρες με ψεύτικες ζωές. Ο ένας της αστυνομίας ο οποίος έχει διεισδύσει στην καρδιά της Ιρλανδικής Μαφίας και έχει κερδίσει την εύνοια του Boss. O άλλος της Ιρλανδικής Μαφίας που έχει εισχωρήσει στο αστυνομικό τμήμα της Βοστώνης και μαθαίνει την κάθε κίνηση της ενάντια της μαφίας. Κάνεις απο τις δύο πλέυρές δεν υποψιάζεται τίποτα για τους δύο αλλά όταν καποιά στιγμή μαθαίνεται οτι υπάρχει κάποιο ''καρφί'' στη Ιρλανδική οικογένεια τότε όλα θα αλλάξουν ...''



Οι Αμερικάνοι τα τελευταία χρόνια έχουν βρει ένα πολύ εύκολο τρόπο να γυρίζουν επιτυχίες . Απλά περιμένουν να βγεί κάποια Ασιάτικη ταινία και καπάκι βγάζουν την αμερικάνικη version με τρανταχτά ονόματα. Ωραία δουλειά !

Οι δύο πιο αναμενόμενες ταινίες είναι το Oldboy και το Infernal Affairs και κατά σύμπτωση και οι δύο προέρχονται απο την Ασία ! Για το Oldboy θα τα πούμε αργότερα γιατί μάλλον θα αργήσει να προβληθεί -λένε κάτι για το 2008- οπότε ας συγκεντρωθούμε στην νέα ταινία του Martin Scorcese.

O ιταλός φαίνεται να βρήκε το τέλειο σενάριο και παρόλο που τραβάει τα μαλλιά του γιατι δεν το σκέφτηκε πρώτος, κάνει τόπο στην οργή και γύριζει ''δεύτερο χέρι'' το Infernal Affairs του άσημου Wai Lau.

Το σίγουρο είναι οτι σε σχέση με το Oldboy το οποίο ΔΕΝ επιτρέπεται να γυρίστει άλλο, το ''The Departed'' του Scorcese θα ειναι πολυ ανώτερο απο το original. Κάτι που κάνεις το υποψιάζεται πρώτα πρώτα απο το casting...έχουμε και λέμε : Jack Nicholson, Leonardo Di Caprio, Matt Damon, Mark Walhberg, Martin Sheen , Alec Baldwin ...δεν ακούγεται κακό ;
Και όχι μόνο αυτό αλλά και γιατί είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τον Jack Nicholson σε ρόλο Βοss gangster (φτάνει επιτέλους ο De Niro !).

O Νονός του Noir-Gangster film θα κάνει πάλι το θαύμα του... Posted by Picasa

No comments: