Tuesday, February 06, 2007

Ry Cooder


Στις 6 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει ένα ακόμη πολυαναμενόμενο άλμπουμ .Το "My name is Buddy" είναι η ιστορία του Buddy Red και της περιπλάνησης του απο την ζεστασιά και την θαλπωρή του σπιτιού του, στην σκληρή πραγματικότητα και τις περιπέτειες που συνάντησε στους δρόμους του Vancouver.A! ξέχασα να αναφέρω οτι το ο Buddy Red είναι ένας γάτος και η ιστορία του άκρως αληθινή.

Πριν ακόμη τελειώσει το "Chavez Ravine" o Ry Cooder παρέλαβε ένα φάκελο απο έναν καλό του φίλο, τον bluesman Leadbelly,και μαζί την φωτογραφία του Buddy Red Cat με την υποσημείωση.."You'll know what to do with this".

Και αυτό ακριβώς έκανε ο Cooder,μάζεψε μερικούς παλιόφιλους όπως τον Van Dyke Parks,Mike Seeger,Flaco Jimenez κ.α, μετατρέποντας την ιστορία του Buddy Red Cat, σε μάθημα Αμερικανικής blues/folk μουσικής αλλά και πολιτικης ιστορίας.

Όπως έγραψε και ο William Ayers(συγγραφέας,ακτιβιστής).."Ry Cooder, a tireless troubadour for democracy, is at it again---crossing borders, making the strange surprisingly familiar and the familiar suddenly strange, clarifying and complicating the world in the same gesture. As always, he urges us to choose education over ignorance, participation and inclusion and solidarity over isolation...."

Επειδη ακόμη υπάρχουν μουσικοί που διδάσκουν με όλη την σημασία της λέξης,αξίζει να υπάρχει αυτό το άλμπουμ, έστω και αν δεν σου αρέσει ο ήχος του μπάντζου.

Υ.Σ Ο Buddy Red Cat,ζούσε πίσω απο ένα δισκοπωλείο στο Vancouver, μέσα σε μια βαλίτσα.Πέθανε το 2005.

Ry Cooder - Sundown Town
Ry Cooder - Green Dog

2 comments:

Anonymous said...

το πρωτο δεν κατεβαινει..

H2O said...

Τώρα καταβαίνει :)