Wednesday, December 19, 2007

Worst 2007


Worst Albums 2007
No02

Underworld - Oblivion with Bells
[released.16/10/2007.Αto Records]

Σαφέστατα υπάρχουν τρισάθλια άλμπουμς που δεν χρειάζονται να μπουν σε καμία λίστα, ούτε καν στα χειρότερα της χρονιάς γιατί πολύ απλά δεν αφορούν κανέναν.Οι δύο πρώτοι στην λίστα των απογοητευτικότερων καλυτερα και όχι των χειρότερων δίσκων αποτελούνται απο αγαπημένους καλλιτέχνες που δυστυχώς δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των δικών μου ( και ίσως και δικών τους) μουσικών προσδοκιών και της αξίας αυτών.Οι Underworld δεν πρόκεται να πέσουν της υπόληψης μου με τίποτα αλλά δεν μπορώ να μην εκφράσω την απογοητευσή μου για το 8ο άλμπουμ τους που όπως και στο προηγούμενό τους ("A Hundrend days off") στο οποίο ο Hyde και ο Smith έχουν χάσει την σκοτεινή και πειραματική τους διάθεση και το έχουν γυρίσει σε πιο ambient ατμοσφαιρικά ηχοχρώματα,έχουν ξεχάσει την σφυροκοπημένη techno που σου σβούριζε (ευχάριστα για μένα) τα εγκεφαλικά κύτταρα και το έχουν γυρίσει σε πιο χαλαρά breaks.Κακό άλμπουμ δεν είναι με τίποτα αλλά όπως και να το κάνουμε κάποια πράγματα δεν θέλουμε ποτέ να αλλάξουν.

6 comments:

Anonymous said...

Ki egw kapws etsi to epatha otan evala na akousw auto to album. Agapimenoi, alla anempeustoi kai se auto to album. Isws telika na mi mporoun pia na grapsoun kommatia sto ypsos tou Beaucoup Fish, pou se voutagane kai se stelnane sto theo h sto diaolo (analoga ti fash)

H2O said...

Τους εμπιστεύομαι όμως και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα ξαναγυρίσουν στον ήχο, όχι μονο αυτόν που τους έκανε διάσημους αλλά και σε αυτόν που ξέρουν καλύτερα να παράγουν ..Τώρα δεν ξέρω αν μπορούν να επαναλάβουν άλμπουμς όπως το Dubnobasswithmyheadman,το Second Toughest In The Infants ή το Beaucoup Fish,όπως ανέφερες, αλλά σίγουρα αναμένω και επιφυλάσσομαι :)

Stratos Bacalis said...

Παίδες μου φαίνεται έχετε υπερβολικές προσδοκίες ή ο χρόνος έκανε τα παλαιότερά τους να σας φαίνονται απείρως καλύτερα? Γούστα είναι αυτά βέβαια...

H2O said...

Νομίζω οτι μπορεί να είναι και τα δύο..αλλά δεν θέλω με την καμία να κρίνω οτι το άλμπουμ είναι κακό :)

Stratos Bacalis said...

Οπότε προς τι το 2 στα χειρότερα? :-)

H2O said...

Όπως και εξηγώ και στο πόστ,οι 2 πρώτες θέσεις θα το καταλάβουν τα δύο άλμπουμ που με απογοήτευσαν πιο πολύ και όχι τα δύο χειρότερα (ενταξεί μπορεί να έκανα μια παρασπονδία αλλά έτσι αποφάσισα να κάνω :)))