Sunday, June 10, 2007

Tom Waits

Ο ένας και μοναδικός Tom Waits και δύο δημιουργίες του. Το μέτριο "Οne from heart" του Francis Ford Coppola και το εξαιρετικό (και μια απο τις αγαπημένες μου ταινίες ever) Night on Earth του Jim Jarmush.

Όπως και να έχει και τα δύο soundtracks είναι καταπληκτικά και συλλεκτικά ....enjoy

Night on Earth [Tom Waits] (Island Records 1991)


One from the Heart [Tom Waits](Columbia Records 1982)


8 comments:

Anonymous said...

Τι να πω για τον Tom Waits.Τον ανακάλυψα το 1987 με το Frank s Wild Years και από τότε τον λατρεύω.Παράλληλα ήταν η χρονιά του Poetic Champions Compose του Van Morrison και του Strange Weather της Marriane Faithful.Τι δίσκοι Θεέ μου.¨Ενα από τα πράγματα που ευελπιστώ είναι κάποια μέρα να δω από κοντά τον T.Waits και τον V.Morrison,έστω για μια μόνο στιγμή.Θα αλλάξει η ζωή μου από εκεί και μετά.Για τα ost που προσφέρεις,το Night on earth είναι και για μένα αγαπημένη ταινία και δίσκος,σε βινύλιο το έχω,ενώ το One from the heart δεν το γνώριζα και σίγουρα θα το ακούσω:)

Anonymous said...

Ευχαριστώ για το τρομερό soundtrack και για το όλο blog. Παράκληση: θέλω το 2ο cd από τις συλλογές dreams 1 & 2, που δεν είναι διαθέσιμα. Είναι εφικτό να ξαναενεργοποιηθούν τα links?

Anonymous said...

Να σαι καλα :) Φυσικά και είναι το πολύ μέχρι αύριο θα τα ανεβάσω και πάλι

Anonymous said...

http://www.divshare.com/download/915252-07b
(Ost Dreams vol.2 cd2)

http://www.divshare.com/download/914680-a23
(Ost Dreams vol.1 cd2)

enjoy

Anonymous said...

Μεγααααάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! :)

vales-koupa said...

τι έκπληξη ήταν αυτή? επιτέλους κάποιος που μπορεί να απολαμβάνει και soundtracks !!!! ( φυσικά υπάρχουν κι άλλοι , αλλά δεν έχουν υποπέσει ακόμα στην αντίληψή μου ) . είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ''έπεσα '' πάνω σε preisner και badalamenti ! προϊδεάζει για πολύ ωραία συνέχεια !

έχω όμως 1 ( ας το πούμε ) διαφωνία , 1 επιθυμία ( θα ακολουθήσουν πολλές ) και 1 ερώτηση :

- η ωραιότερη μελωδία που έχει συνθέσει ο preisner δε μπορεί να είναι μόνο μία . ( αν ήταν όμως θα επέλεγα το Van Den Budenmayer Concerto en Mi Mineu, Version de 1798 από τη ταινία la double vie de veronique )

- ψάχνω απεγνωσμένα το soundtrack της ταινίας '' κουαρτέτο για τέσσερις κινήσεις '' της λουκίας ρικάκη , το οποίο είχε συνθέσει ο preisner . το είχα , αλλά το δάνεισα πριν χρόνια και έκτοτε αγνοείται η τύχη του . όσο κι αν έψαξα ακόμα και στο διαδίκτυο δε μπορώ να το βρω . στα δε ενημερωμένα music stores είναι εξαντλημένο . αν νομίζεις ότι μπορείς να βοηθήσεις κάπως θα σου ήμουν ευγνώμων για πάντα .

-θα ήθελα να μας αναφέρεις το top10 των αγαπημένων σου soundtracks

Anonymous said...

Να σαι καλά για τα καλά σου λόγια..πρέπει να το έχω το Κουαρτέτο, που σημαίνει οτι όταν το βρω θα το ανεβάσω οπωσδήποτε :)

Όσο για το top 10 θα με αφήσεις να το σκεφτώ λίγο, γιατί γενικώς αγχώνομαι με τις top list :))))

Όσο για τον Preisner κάνει πολύ καλά και διαφωνείς γιατί συμφωνώ μαζί σου, το οτι δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ένα κομμάτι, εδώ καλα καλά δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ανάμεσα σε soundtracks ...

Anonymous said...

an mporeis na kaneis reupload to "night on earth" tha me voithouses para poli. To psaxno mines.
Euxaristo opos kai na exei