Saturday, June 02, 2007

John Lurie


Μουσικός,Ηθοποιός,Ζωγράφος μα πάνω απ'ολα ο John Lurie είναι ένας απο τους τελευταίους γνήσιους καλτ καλλιτέχνες που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την επιτυχία και την αναγνώριση.

Β-movies και Jim Jarmush,"βρώμικη" jazz και Τhe Lounge Lizzards ,"λυτρωτικοί" ζωγραφικοί πίνακες ενάντια στην ασθένεια (απο το 1994 πάσχει απο μια μολυσματική ασθένεια) και την απομόνωση στον δικό ψυχικό εσωτερικό κόσμο μα πάνω απ'όλα ο John Lurie είναι ένας πολυ καλός ψαράς.Τέλος.

Mystery Train [John Lurie] (RCA Records 1989)


Down by Law [John Lurie] (Capitol Records 1986)


Stranger than Paradise [John Lurie] (SBRC Records 1983)



Fishing with John [John Lurie] (SB Records 1991)





from "Stranger than Paradise"


from "Down by Law"

5 comments:

Anonymous said...

Λοιπόν με έστειλες κανονικά με τα soundtracks που "ανέβασες".Δυστυχώς μέχρι τώρα έχω παρακολουθήσει 2 μόνο jazz συναυλίες, τους Art Ensemble Of Chicago το 1992 στο Ράδιο Σίτυ και τους John Lurie and The Lounge Lizards στο θερινό θέατρο του Σέιχ Σου την ίδια χρονιά.Θυμάμαι τους A.E.O.C. που παίξανε 2 μόνο κομμάτια των 45 λεπτών το καθένα,καθαρή μυσταγωγία.Για εκείνη του Lurie που είχε και τον αδερφό του Evan μαζί,έχω ακόμα αποτυπωμένη τη φιγούρα του με το σαξόφωνο και την αστρική ενέργεια που εξέπεμπε.
Χρώματα,χρώματα,χρώματα.
¨Οπως έχει πει κάποτε και ο Γιαννουλόπουλος:ο ήχος είναι η μεγαλύτερη δύναμη του σύμπαντος.

a female Darcy said...

well done. Mias kai molis eida to Run Lola Run an to exeis tha mporouses na to valeis? please.
Episis exo na proteino kai to soundtrack tou Kontroll, mia ouggrikh tainia(yparxei tora sta videoclub)des kai thn tainia einai arketa kali.

Anonymous said...

Τι μου θύμισες τώρα..Το Kontroll το λάτρεψα..μια ταινία που τα έχει όλα και ίσως η μοναδική που είναι αφιερωμένη στους ελεγκτές των μετρό :)))

Το sountrack είναι όντως μοναδικό.Αν θυμάμαι καλά το γκρούπ λέγεται Neo και πρέπει κάπου να το έχω,σε βινύλιο.Να είσαι σίγουρη οτι θα το ψάξω και θα το ποστάρω οπωσδήποτε .

Όσο για το Run Lola του Reinhold Reil θα το έχεις το απόγευμα :)

a female Darcy said...

το kontoll einai arketa kalo, exo vevaia thn entiposi oti o skinothetis einai epireasmenos ligaki apo fincher kai fight club, alla kata ta alla einai exairetikh..:)

Slartibartfast said...

Ξέρω ότι έχει περάσει πολύς καιρός απ' αυτό το ποστ, αλλά μήπως μπορείς να ξανανεβάσεις-αν το έχεις- το mystery train??????


Το ψάχνω πολύ καιρό!!!