Saturday, May 19, 2007

Urtovox Records (part 2)


Les Fauves

Οι επιρροές απο Cramps και Devo φαίνονται απο την πρώτη κιόλας νότα των "Άγριων Θηρίων" της Modena που βάλθηκαν να φέρουν το garage rock και το early rock n' roll στο προσκήνιο.

Οι Les Fauves (Roperto "pap" Papavero,Davide "case" Caselli και Paolo Pugliese) σχηματίστηκαν το 2003 και ύστερα απο πολλές εγχώριες εμφανίσεις σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ απολάμβάνουν τα τελευταία δύο χρόνια και την καταξίωση στο εξωτερικό.Κύριοι εκπρόσωποι στα τελευταία δύο Benicassim της Ιταλίας έπαιξαν δίπλα σε ονόματα όπως Art Brut και Libertines.To 2006 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τον φοβερό τίτλο "Our dildo can change your life"

Και όπως οι ίδιοι λένε στο promotion του άλμπουμ τους : "We're not rich anymore. We need money.
And we're not beautiful anymore.
And not so great. Now we're shit."

Les Fauves - 5th Avenue
Les Fauves - Our Dildo Can Change Your Life


GOODMORNINGBOY

O Marco Iacampo γεννημένος το 1976 στην Βενετία ξεκίνησε την καριέρα το 1996 απο τους Elle μέχρι και το 2001 όπου και αποφάσισε να πορευτεί μόνος τους στους δύσκολους "acoustic Lo-Fi" δρόμους.

Φώνη πραγματικά σπαρακτική,στίχοι παράξενοι και συμβολικοί και μια μελωδία που θα σου θυμίσει τον μεγάλο Elliot Smith.Έχει κυκλοφορήσει τρία άλμπουμς το ένα καλύτερο απο το άλλο,με το τελευταίο "Ηamletmachine" (2004) να είναι το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο.

Goodmorningboy - Hit me with the water
Goodmorningboy - Who are you

Hogwash

Oι Ηοgwash πραγματικά πρέπει να είναι το μοναδικό γκρούπ στον κόσμο που σε μια συναυλία τους ενώ το κοινό ήταν γύρω στα 1000 άτομα, πούλησαν πάνω απο 2000 cd (!).

Eνεργοί απο το 1994 με τρία άλμπουμς στο ενεργητικό τους (Fungus Fantasia (1997), Tailoring per Red (2000) και “AtomBombProofHeart (2003) ) απο τρείς διαφορετικές εταιρείες (μόνο το τελευταίο είναι απο την Utrovox) και με την υποστήριξη της γερμανικής Glitterhouse στο promotion οι Hogwash παραμένουν μέσα στα καλύτερα indie groups της Ιταλίας μέ ένα ήχο που μοιάζει πολυ με Red House Painters αλλά και Go-Betweens.

Oι Ηοgwash έχουν την μεγαλύτερη υποστήριξη απο τον τύπο και κάθε χρόνο πρωταγωνιστούν στο μεγαλύτερο indie φεστιβάλ της Ιταλίαs "Τοra! Tora!".Kάτι παραπάνω θα ξέρουν...

Ηogwash - Crude
Hogwash - Red heart shaped petal

Satellite Inn

Οι Satellite Inn, αν και για πολλά χρόνια επιθυμούσαν να μην έχουν καμία παρτίδα με την χώρα τους τελικά η Utrovox κατάφερε να τους πείσει να υπογράψουν και να κυκλοφορήσουν το 2006 το καταπληκτικό "In the land of the sun".

Oι Stiv Cantarelli και Dario Neri ξεκίνησαν την καριέρα τους το 1999 υπογράφωντας στην πρώην εταιρεία του Ryan Adams, την ΜοοdFood. Με την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ " Cold Morning Songs" και την παρουσία τους ως support δίπλα σε ονόματα όπως Willard Grant Conspiracy, Richmond Fontaine, Ian Moore κ.α. άρχισαν και οι πρώτες "διαδηλώσεις" απο τους ιταλούς indie fans να έρθουν επιτέλους να παίξουν και στην Ιταλία.Εισακούστηκαν με αποτέλεσμα μέσα στο 2001-2002 και σε διάρκεια 20 μηνών οι Satellite Inn να έχουν πάνω απο 60 συναυλίες σε όλη την χώρα μοιράζωντας την σκηνή με μεγάλα ονόματα (Califone, The Dirty Three, Howe Gelb, Piano Magic).



Satellite Inn - A Place where nobody cares
Satellite Inn - Mountains
Satellite Inn - The Hard Ground


3 comments:

Anonymous said...

Άπληστος... άπληστος...το ξέρω ότι είμαι,αλλά με αφορμή τη προβολή "Τα φτερά του έρωτα" στην ΕΤ1,σε παρακαλώ κάποια μέρα να μας χαρίσεις την υπέροχη μουσική της.(...όταν το παιδί ήταν ακόμα παιδί δεν μπορούσε να φανταστεί το τίποτα,σήμερα το τρομάζει...)...please soundtrackman

mystery falls down said...

Οι Les fauves ήταν σκατά. Μέχρι την στιγμή που ανέλαβες να αφιερώσεις λίγο χώρο για αυτούς στο blog σου. Από την προηγούμενη βδομάδα σκαρφάλωσαν στην κορυφή του chart της IFPI. Αν γράψω ότι η φωνή του Marco Iacampo (Goodmorningboy) μου θύμισε στα δύο τραγούδια που μοιράστηκες μαζί μας εκείνη του Axl Rose, κινδυνεύω να δεχτώ ντομάτες; Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μου άρεσαν!

Αλλά στα σημεία κερδίζουν οι Satellite Inn και ο κιθαριστικός americana ήχος τους.

Από τους Hogwash κατάφερα να κατεβάσω μόνο το Crude, μιας και ο mediafire αρνούνταν να μου το παραχωρήσει παρά το γεγονός ότι έπεσαν δεκάδες φορές στα πόδια του παρακαλώντας τον. Ίσως πάλι φταίει ότι τον είχα υπερεκμεταλλευτεί τις τελευταίες βδομάδες.

Anonymous said...

Θέλω να σε ευχαρίστησω πρώτα που βρήκες την όρεξη και το κουράγιο να ακούσεις όλα τα τραγούδια απο την Utrovox..ξέρω πόσο δύσκολο είναι να αφιερώσουμε τις ήδη λίγες ώρες μας σε νέα ή άγνωστα συγκροτήματα όταν την ίδια στιγμή κυκλοφορούν κάθε εβδομάδα πλήθωρα νέων κυκλοφοριών.

Το θέμα της παρουσίασης άγνωστων σε εμάς μουσικών,συγκροτημάτων,δισκογραφικών δεν είναι παρά αν μην τι άλλο να γνωρίσουμε τι γίνεται στο παγκόσμιο μουσικό χάρτη παραμερίζωντας τις υπερδυναμείς.Σίγουρα δεν μπορούν όλα να είναι καλά και αριστουργηματικά αλλά δεν αυτό το θέμα για εμένα.

Και δεν σταματώ εδώ, αλλά έπεται συνέχεια απο παουσιάσεις συγκροτημάτων και καλλιτεχνών απο χώρες που πιστεύαμε οτι έχουν ακόμη μείνει στην φόλκ παραδοσιακή μουσική τους...:))