Wednesday, March 07, 2007

Wax Poetic


O Ilhan Ersahin γεννήθηκε (1965) στην Στοκχόλμη απο Σουηδέζα μητέρα και Τούρκο πατέρα.Τα πιο πολλά χρόνια της ζώης του όμως τα περάσε στην Κωνσταντινούπολη.Εκεί ξεκίνησε και ο έρωτας του για την jazz μουσική.Το 1983 ο Ersahin πηγαίνει στην Βοστόνη για να σπουδάσει στο Berklee College of Music σαξόφωνο.Τα πρώτα βήματα του ως επαγγελματίας πια μουσικός στην Νέα Υόρκη δίπλα σε καταξιωμένους μουσικούς.Την δεκαετία του 90' κυκλοφορεί τρία σπουδαία άλμπουμ ["She Said"(95'),"Home"(97'),Our Song(98')].

H μεγάλη όμως αναγνώριση όμως ήρθε το 1998 με την δημιουργία ενός πρότζεκτ με το όνομα Wax Poetic.Ένα πρότζεκτ που συνδύαζει την jazz,τον ηλεκτρονικό και trip hop ήχο,την easy listening αισθητική και την ανατολίτικη μουσική κληρονομιά της πατρίδας τους.

Το 2003 κυκλοφορεί το καταπληκτικό "Numblu Sessions" και έστω και αν ο Ersahin δεν έγινε ποτέ πολύ γνωστός,δεν είχαν την ίδια τύχη και οι Norah Jones (η πρώτη της εμφάνιση), N'Dea Davenport και Saul Williams που συμμετείχαν στο άλμπουμ.

Το 2006 κυκλοφόρησε το "Copenhagen", το πρώτο απο την τριλογία,αφιερώμενο σε τρείς αγαπημενές του πόλεις.Προχθές κυκλοφόρησε και το "Ιstanbul", ενώ το "Brasil" αναμένεται στις 10 Απρίλη.

Wax Poetic - Striptease in Istanbul
Wax Poetic - Istanbul can be dub
Wax Poetic - Hoppala

1 comment:

Anonymous said...

stereonova@hotmail.com...steile mou ena mail...c.u.