Saturday, March 24, 2007

Jenny Wilson


Το είχα στην δισκοθήκη μου πάνω απο ένα χρόνο, αλλά ποτέ δεν αξιώθηκα να το ακούσω και φυσικά πλήρωσα το λάθος μου γι'αυτήν την καθυστέρηση.Ο λόγος για την Σουηδέζα Jenny Wilson και το πρώτο ντεμπούτο άλμπουμ της "Love & Youth" που κυκλοφόρησε το 2005 στην Σουηδία και το 2006 στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Γεννημένη το 1975 και απο το 1997 όντας μέλος του electro-pop γκρούπ First Floor Power , άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία της στην Σουηδία.Το 2003 και κατά την διάρκεια της κυκλοφορίας του δεύτερου δίσκου των FFP η Wilson γνωρίζεται με τα αδέλφια Dreijler (ή αλλιώς τους The Knife) και γεννιέται η ιδέα, αν και άτυπης στην ουσία άμεσης συνεργασίας τους με την Wilson για το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ.

Έτσι το 2004 και για ένα χρόνο,"Year of the Isolation", όπως η ίδια τον αποκαλούσε, εργάζεται πυρετωδώς ώστε το 2005 να κυκλοφορήσει το "Love & Youth",ένα απο τα καλύτερα pure pop άλμπουμς που κυκλοφόρησαν ποτέ στην Σουηδία (..δεν το λέω εγώ)κερδίζοντας μάλιστα :το P3 Gold Prize Award, "Pop of the year" ,υποψήφιο για τα Σουηδικά Grammy στην κατηγορία "Female pop of the year" και στις κατηγορίες "Pop of the year" και "Best Live Act".

Τώρα τι ακριβώς είναι το "Love & Youth", καλύτερα απο όλους το περιγράφει η ίδια :

"LOVE AND YOUTH contains 12 songs/short stories with ingredients as: Nosebleed, love, fights, despair, the awful schoolyard-blues and - of course - sex! Drumbeats's next to electric guitars, dramatic & beautiful choirs, vibraphones and acoustic guitars."

Jenny Wilson - Summer Time-The Roughest Time
Jenny Wilson - Let my Shoes lead me forward
Jenny Wilson - Love ain't just a four letter word





Jenny Wilson & Robyn - List of Demands

4 comments:

WinterAcademy said...

ωχ τωρα πρεπει να τ'ακουσω κι εγω δλδ ε?? lol

Anonymous said...

Ειδικά εσύ ! Να σου πω την αλήθεια πίστευα οτι την γνώριζες..αν όχι,μπορώ να κοιμηθώ ήσυχος..χεχε

WinterAcademy said...

μα την εχω κι εγω στο δισκο μου εδω και καιρό, αυτο εννοουσα [υποθετω οτι δεν την εχω ακουσει δλδ ειναι κι αυτο το αλτζχαιμερ lol] τι προβλημα κι αυτο με την υπερπροσφορα μουσικης..

a female Darcy said...

i Robyn theoreitai pop star sthn Souidia, mono ekei vevaia..oraio to tragoudi