Tuesday, March 06, 2007

Feist


Θα προσπαθήσω να γίνω όσο πιο αντικειμενικός γίνεται με την Leslie Feist και το καινούργιο άλμπουμ της,χωρίς υπερβολές,αν και θα μου είναι κομματάκι δύσκολο.Στις 23 Απρίλη κυκλοφορεί το 4ο άλμπουμ της Καναδέζας τραγουδοποιού με τίτλο "The Reminder" απο την Arts & Crafts.Mπορώ να το πω και αλλιώς βέβαια,ότι στις 23 Απρίλη κυκλοφορεί ο καλύτερος δίσκος της Feist και ένας απο τους καλύτερους της χρονιάς (!!) (ποιός μίλησε για υπερβολή;)

Στο "The Reminder" συνεργάζεται με τους Jamie Liddel,Gonzalez,Mocky και Renaud LeTang,που αυτομάτως σημαίνει οτι βάζει στην άκρη τις κακές της επιρροές (βλέπε Peaches)και το γυρνάει στις μελαγχολικές ατμοσφαιρικές μελωδίες με δυνατό της όπλο την μοναδική της φωνή, που ακούγεται όλο και καλύτερη (χωρίς βέβαια να λοίπουν και κομμάτια σε πιο folk διαθέσεις). Φοβερή η διασκευή του "Sea Lion Woman" απο το ομότιτλο κομμάτι του 1939 των Christine & Katherine Shipp (μετέπειτα η Nina Simone το παράφρασε σε "See Line Woman" και το έκανε επιτυχία).

Προς το παρόν τα live της είναι λίγα και στα γνωστά μέρη :
04-16 London, England - Komedia
04-17 London, England - Shepherd's Bush Empire
04-19 Bourges, France - Printemps de Bourges Festival
04-23 Berlin, Germany - Hebbel Am Ufer
04-26 Paris, France - Le Grand Rex


Feist - So Sorry
Feist - Sea Lion Woman
Feist - Limit to your love


1 comment:

mystery falls down said...

Τα μέλη των Broken social scene είναι παντού μπλεγμένα. Ή σωστότερα όλοι πάσχουν από υπέρμετρη δημιουργικότητα και θέλουν να δημιουργούν συνεχώς νέες μουσικές. Cat power, Joanna Newsom, Marissa Nadler, Emily Haines, Shara Worden, Basia Bulat, Maria Taylor,... Τι θα γίνει με τόσες όμορφες φωνές;