Friday, March 23, 2007

Dntel



Έπρεπε να περάσουν έξι χρόνια ώστε ο Jimmy Tamborello aka Dntel να βρεί επιτέλους λίγο χρόνο να ηχογραφήσει και κάτι εκτός Postal Service και Figurine και έτσι τον Απρίλη κυκλοφορεί απο την Sub Pop το τέταρτο προσωπικό άλμπουμ με τίτλο "Dumb Luck". Έννεα τραγούδια, οκτώ αξιόλογοι καλεσμένοι του Dntel (ε τι μόνο αυτός θα τους βοηθάει?) αναμέσα τους η Jenny Lewis,Conor Oberst,Lali Puna και Grizzly Bear.Αν και όλοι μοναδικοί δεν καταφέρνουν να επηρεάσουν το μοναδικό ήχο των Postal Service (ε συγγνώμη του Dntel) και έτσι η συμμετοχή τους περιορίζεται κυρίως στα φωνητικά.

Αν και δεν πρόκειται για κανένα αριστούργημα, το "Dump Luck" σου βγάζει μια μελαχγολική διάθεση,σαν να περιμένεις Παρασκευή πρώι το μετρό για να πας στην δουλειά σου, απίστευτα νυσταγμένος και κουρασμένος απ'όλη την εβδομάδα αλλά με την προσμονή του Σαββατοκύριακου να γυρνάει στην σκέψη σου (..τι να πώ εμένα αυτό πάντως μου έβγαλε...).

Εκτός απο την προσωπική κυκλοφορία του, ο Dntel συνεργάζεται για μια ακόμη φορά με τον Ben Gibbard για το δεύτερο άλμπουμ των The Postal Service,μετά απο το "Give Up" του 2003.

Dntel feat.Jenny Lewis - Roll On
Dntel feat. Arthur & Yu - The Distance

Dntel feat.Mia Doi Todd - Rock my boat


Dntel - Life is Full of Possibilities [Plug Research 2001]


The Postal Service - Give up [Sub Pop Records 2003]

2 comments:

mystery falls down said...

Τρεις φορές (καλά καλά δύο και μία στα γρήγορα) άκουσα τον δίσκο αλλά δε με συγκίνησε. Από το ομώνυμο τραγούδι προαισθανόμουν ότι θα μου θύμιζε τον προηγούμενο δίσκο ("Horns of plenty") των Grizzly bear (τουλάχιστον αυτό ήθελα), αλλά δε συνέβη. Απαιτεί υπομονή. Ελπίζω να τη βρω.

Anonymous said...

Το "Horns of Plenty" το λατρεύω και βέβαια δεν πέρασε απο το μυαλό μου για σύγκριση..

Δεν μπορώ να πω οτι τρελάθηκα, αλλά δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το ταλέντο του Dntel (θα δείς όμως οτι μπορεί να κάνει την έκπληξη και να τον δούμε στα καλύτερα της χρονιας :)