Wednesday, February 28, 2007

Plug Awards

Τα θεωρώ απο τα καλύτερα και τα δικαιότερα βραβεία που απονέμονται στο χώρο της μουσικής . Στις 10 Φλεβάρη λοιπόν στην Νέα Υόρκη απονεμήθηκαν τα Plug Awards 2007.

Album Of The Year

Band Of Horses - Everything All The Time (Sub Pop) [Winner]
Beirut - Gulag Orkestar (Ba Da Bing)
Belle & Sebastian - The Life Pursuit (Matador)
Cat Power - The Greatest (Matador)
Girl Talk - Night Ripper (Illegal Art)
Grizzly Bear - Yellow House (Warp)
J Dilla - Donuts (Stones Throw)
Joanna Newsom - Ys (Drag City)
Neko Case - Fox Confessor Brings The Flood (Anti-)
Silversun Pickups - Carnavas (Dangerbird)
The Hold Steady - Boys And Girls In America (Vagrant)
The Knife - Silent Shout (Mute)

New Artist Of The Year

Arctic Monkeys [Winner]
Band Of Horses
The Black Angels
Cold War Kids
Silversun Pickups
Spank Rock
Tapes 'N Tapes
Tokyo Police Club

Female Artist Of The Year

Ellen Allien
Neko Case [Winner]
Beth Ditto
Emily Haines
Jenny Lewis
Chan Marshall
Amy Millan
Juana Molina
Joanna Newsom
Jennifer O'Connor
Alice Smith
Shara Worden

Male Artist Of The Year

Bonnie 'Prince' Billy / Will Oldham
Chad VanGaalen
Greg Gillis (Girl Talk)
J Dilla
Jamie Lidell
John Darnielle
M. Ward
Robert Pollard
Scott Walker
Sufjan Stevens [Winner]
Thom Yorke

Indie Rock Album Of The Year

Annuals - Be He Me (Ace Fu)
Band Of Horses - Everything All The Time (Sub Pop)
Belle & Sebastian - The Life Pursuit (Matador)
Black Heart Procession - The Spell (Touch And Go)
Dirty On Purpose - Hallelujah Sirens (North Street)
Grizzly Bear - Yellow House (Warp)
Midlake - The Trials Of Van Occupanther (Bella Union)
Silversun Pickups - Carnavas (Dangerbird)
Sunset Rubdown - Shut Up I Am Dreaming (Absolutely Kosher)
Tapes 'N Tapes - The Loon (XL)
The Hold Steady - Boys And Girls In America (Vagrant)
Yo La Tengo - I Am Not Afraid Of You And I Will Beat Your Ass (Matador) [Winner]

Hip-Hop Album Of The Year

Cadence Weapon - Breaking Kayfabe (Upper Class Canada)
Dabrye - Two/Three (Ghostly International)
Dr. Octagon - The Return Of Dr. Octagon (OCD International)
J Dilla - Donuts (Stones Throw)
J Dilla - The Shining (BBE)
Masta Killa - Made In Brooklyn (Nature Sounds)
Mr. Lif - Mo' Mega (Definitive Jux)
Pigeon John - Pigeon John And The Summertime Pool Party (Quannum)
7L & Esoteric - A New Dope (Babygrande)
Soul Position - Things Go Better With RJ And Al (Rhymesayers)
Spank Rock - Yoyoyoyoyo (Big Dada) [Winner]
The Coup - Pick A Bigger Weapon (Epitaph)

Americana Album Of The Year

Alejandro Escovedo - The Boxing Mirror (Back Porch)
Band Of Horses - Everything All The Time (Sub Pop)
Bonnie 'Prince' Billy - The Letting Go (Drag City)
Calexico - Garden Ruin (Quarterstick)
Califone - Roots & Crowns (Thrill Jockey)
Drive-By Truckers - A Blessing And A Curse (New West)
Eef Barzelay - Bitter Honey (SpinART)
Horse Feathers - Words Are Dead (Lucky Madison)
Jenny Lewis w/ The Watson Twins - Jenny Lewis w/ The Watson Twins (Team Love)
Jolie Holland - Springtime Can Kill You (Anti-)
M. Ward - Post-War (Merge)
Neko Case - Fox Confessor Brings The Flood (Anti-)

Punk Album Of The Year

Converge - No Heroes (Epitaph)
CSS - Cansei De Ser Sexy (Sub Pop) [Winner]
Daughters - Hell Songs (Hydra Head)
Erase Errata - Nightlife (Kill Rock Stars)
Fucked Up - Hidden World (Jade Tree)
Mika Miko - C.Y.S.L.A.B.F (Kill Rock Stars)
Mission Of Burma - The Obliterati (Matador)
NOFX - Wolves In Wolves' Clothing (Fat Wreck)
Strike Anywhere -Dead FM (Fat Wreck)
Year Future - First World Fever (GSL)
The Evens - The Evens Get Evens (Dischord)
The Thermals - The Body, The Blood, The Machine (Sub Pop)

Electronic/Dance Album Of The Year

Basement Jaxx - Crazy Itch Radio (XL)
Booka Shade - Movements (Get Physical)
Coldcut - Sound Mirrors (Ninja Tune)
Girl Talk - Night Ripper (Illegal Art)
Goldfrapp - We Are Glitter (Mute)
Herbert - Scale (!K7)
Hot Chip - The Warning (Astralwerks)
Junior Boys - So This Is Goodbye (Domino)
MSTRKRFT - Looks (Last Gang)
Ratatat - Classics (XL)
The Knife - Silent Shout (Mute)
Thom Yorke - The Eraser (XL) [Winner]

DJ Album Of The Year

Diplo - FabricLive 24 (Fabric)
DJ Drama & Lil Wayne - Dedication II (Gangsta Grillz)
DJ Khaled - Listennn...The Album (Koch)
Matthew Dear - Fabric 27 (Fabric)
Dr. Delay - Psycrunk (Funk Weapons)
Four Tet - DJ-Kicks (!K7)
Girl Talk - Night Ripper (Illegal Art) [Winner]
Henrik Schwarz - DJ-Kicks (!K7)
J Dilla - Donuts (Stones Throw)
M.A.N.D.Y. - At The Controls (Resist)
Michael Mayer - Immer 2 (Kompakt)
Soulwax - Nite Versions (Modular)

Avant Album Of The Year

Belong - October Language (Carpark)
Excepter - Alternation (5RC)
Keith Fullerton Whitman - Lisbon (Kranky)
Kieran Hebden And Steve Reid - The Exchange Sessions Vol. 2 (Domino)
Liars - Drum's Not Dead (Mute)
OOIOO - Taiga (Thrill Jockey)
Prurient - Pleasure Ground (Load)
Scott Walker - The Drift (4AD)
SunnO))) & Boris - Altar (Southern Lord)
Tim Hecker - Harmony In Ultraviolet (Kranky)
Wooden Wand And The Vanishing Voice - Gipsy Freedom (5RC)
Xiu Xiu - The Air Force (5RC) [Winner]

Live Act Of The Year

Animal Collective
Art Brut
The Big Sleep
Broken Social Scene [Winner]
Jamie Lidell
Man Man
Sharon Jones And The Dap-Kings
Silversun Pickups
Spank Rock
The Hold Steady

Song Of The Year

Arctic Monkeys - "I Bet You Look Good On The Dancefloor" (Domino)
Band Of Horses - "The Funeral" (Sub Pop) [Winner]
Gossip - "Standing In The Way Of Control" (Kill Rock Stars)
Hot Chip - "And I Was A Boy From School" (Astralwerks)
Hot Chip - "Over And Over" (Astralwerks)
Jenny Lewis WIth The Watson Twins - "Rise Up With Fists" (Team Love)
Midlake - "Roscoe" (Bella Union)
Peter Bjorn And John - "Young Folks" (Wichita)
Silversun Pickups - "Lazy Eye" (Dangerbird)
The Coup - "Laugh/Love/F**k" (Epitaph)
The Knife - "We Share Our Mother's Health" (Mute)
Tokyo Police Club - "Nature Of The Experiment" (Paper Bag)

Record Label Of The Year

Arts & Crafts
Beggars Group
Secretly Canadian
Stones Throw
Sub Pop
Touch & Go

Music Festival of the Year

All Tomorrow's Parties
Austin City Limits Music Festival
CMJ Music Marathon
Coachella Valley Music Festival
Intonation Music Festival
Pitchfork Music Festival
Pool Parties - Brooklyn, NY
Sasquatch! Music Festival
South By Southwest
Touch And Go Records 25th Anniversary

Music Video Of The Year

Cat Power - "Lived In Bars" (Matador)
CSS - "Let's Make Love And Listen To Death From Above" (Sub Pop)
Danielson - "Did I Step On Your Trumpet" (Secretly Canadian)
Eagles Of Death Metal - "I Want You So Hard (Boy's Bad News)" (Downtown)
I Love You But I've Chosen Darkness - "The Owl" (Secretly Canadian)
Midlake - "Young Bride" (Bella Union)
Peeping Tom - "Mojo" (Ipecac)
The Heavy Blinkers - "Try Telling That To My Baby" (Cooking Vinyl USA)
The Knife - "We Share Our Mother's Health" (Mute)
The Pipettes - "Your Kisses Are Wasted On Me" (Memphis Industries)
Vitalic - "Poney Pt. 1" (Different)
Wolf Parade - "I'll Believe In Anything" (Sub Pop)


mystery falls down said...

Είχα ψηφίσει και εγώ σε αυτά τα βραβεία και στα μισά πέτυχα διάνα. Αν και είναι δύσκολο να επιλέξεις μόνο ένα τότε δίσκος της χρονιάς θα προτιμούσα να είχε αναδειχθεί το "Yellow house" των Grizzly bear.

H2O said...

Αυτό είχα ψηφίσει και εγώ, αλλά φυσικά δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε και την επιλογή του νικητή :)

WinterAcademy said...

α, δεν παίζω, εγώ δεν ψήφισα, γιατί δε με κάλεσαν? [όπως είπε και η άντζελα.. για το δημοψήφισμα για τις ταυτότητες..]

H2O said...

αλήθεια τί θα ψήφιζες ?

WinterAcademy said...

new artist-islands
female-neko case
indie lp-sunset rubdown
hip hop-cadence weapon
americana-neko case
electronic-junior boys [κι ας ειχα #2 το eraser]
dj-matthew dear [στην τυχη]
avant-xiu xiu
live-broken socialscene
song-the funeral


melanhappy said...

ωραίο κομμάτι. στην αρχή μου 'φερε προς arcade fire