Wednesday, February 14, 2007

Beirut

Το μάθημα έγινε πάθημα για τον πιτσιρικά Zach Condon όπου μετά το εξαιρετικό "The Gulag Orchestra" και την περιοδεία του μαζί με 12μελή μπάντα,δέν άντεξε την κούραση και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο.Έτσι αποφάσισε να κυκλοφορήσει ένα ΕP και να μειώσει τα μέλη της μπάντας σε 8 επιλέγοντας λίγοτερα live αυτή την φορά.

Το "Lon Gisland" δεν διαφέρει σε πολύ απο το προηγούμενο άλμπουμ του και ίσως να μην υπήρχε και λόγος να το κυκλοφορήσει,αυτό βέβαια δεν μας πειράζει καθόλου όταν πρόκειται για κάτι τόσο καλό και επιτυχημένο όπως η τσιγγάνικη ποπ των Beirut

Και επειδή τα πολλά λόγια δεν βγάζουν πουθενά, πάρτε όλο το ep...

Beirut - Elephant Gun
Beirut - My Family's role in the world revolution
Beirut - Scenic World
Beirut - The Long Island Sound
Beirut - Carousels

3 comments:

mystery falls down said...

Το ΕΡ κυκλοφόρησε στην Ελλάδα μαζί με το δίσκο. Ευτυχώς είχα την υπομονή να περιμένω. Το Elephant gun ξεχωρίζει αλλά όποιος δεν το διαθέτει οφείλει να το κατεβάσει (αν όχι να το αγοράσει) ολόκληρο.

ΥΓ. Δημοσιεύεις αρκετά συχνά (ή σωστότερα καθημερινά) κείμενα και φρέσκες μουσικές και αδυνατώ να σε προλάβω. Έχεις καμία πρόταση για να τα προλαβαίνω όλα (εννοώ ακρόαση δίσκων, ενημέρωση από site και blog, σχολιασμούς, προσωπικά ενδιαφέροντα, δουλειές και... ζωή); Λάβε πάντως υπόψιν σου ότι με ενδιαφέρουν οι δίσκοι και όχι μεμονωμένα τραγούδια. Και αυτά που παρουσιάζεις έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον (άρα απαιτείται η αναζήτηση και των υπολοίπων).

Anonymous said...

Και αν λάβουμε υπόψη και την ώρα που μου στέλνεις τα comments μάλλον δεν προλαβαίνεις ότι και να κοιμηθείς και πολύ ...Πρόταση δεν έχω, γιατί μία απο τα ίδια είμαι και εγώ (έχω αρχίσει και κάνω παράλληλες δουλειές, όπως εργασία-ενημέρωση από internet ,ακροάσεις δίσκων –ενημέρωση του blog….τώρα θέλω να προσπαθήσω και το διάβασμα με την προβολή ταινιών μήπως και τα προλάβω όλα )

Όσο γι'αυτό που λες θα συμφωνήσω και πολύ δύσκολα θα γράψω για μεμονομένα τραγούδια (απλά αναγκαστικά επιλέγω 2 με 3 κομμάτια ίσως όχι τα καλύτερα, αλλά τα πιο χαρακτηριστικά μέσα απο ένα άλμπουμ) .Τώρα αν ενδιαφέρεσαι για ένα ολόκληρο άλμπουμ,απο αυτά που αναγκαστικά δεν μπορουμε να αγοράσουμε (πόσα ποιά ?), με ένα απλό email η επιθυμία σου θα πραγματοποιηθεί :)

mystery falls down said...

Δεν εννοώ να ανεβάζεις ολόκληρο δίσκο αλλά όταν κάποια τραγούδια σου αρέσουν είναι φυσιολογικό να αναζητήσεις το δίσκο, να θες να μάθεις περισσότερα για το συγκρότημα ή τον καλλιτέχνη (αν και δίνεις αρκετές πληροφορίες και κατατοπιστικές κριτικές. Συγχαρητήρια) να τα ακούσεις προσεχτικά και μετά να συζητήσεις τι ήταν αυτό που ξεχώρισες. Τέλος πάντων. Καλή διασκέδαση στη σημερινή συναυλία.