Wednesday, February 07, 2007

At Swim Two Birds


Προσοχή..(1)τα παρακάτω προορίζονται για δυνατούς λύτες και οπαδούς της ανεξάρτητης αγγλικής σκηνής,και κυρίως της σκηνής του Manchester(!) (2)Αν ο χειμώνας σε ψυχοπλακώνει,αν έχεις φρεσκοχωρίσει, αν θέλεις να ακούσεις κάτι παρόμοιο με το άλμπουμ του Mika,παρακαλώ να MHN διαβάσετε και να MHN ακούσετε τίποτα απο τους At Swim Two Birds (!)

Τώρα βέβαια αν είσαι φαν των Tindersticks, o Roger Quigley και το πρότζεκτ του, που πήρε το όνομα του απο μια νουβέλα ενός Ιρλανδού συγγραφέα ονόματι Flann O'Brien (θεωρείται σύμφωνα με το περιοδικό Time,μέσα στις 100 καλύτερες όλων των εποχών [ούτε καν την ήξερα βέβαια, αλλά δεν παίζει ρόλο]),θα σε ικανοποιήσει στο έπακρο.

Ο Roger Quigley έγινε γνωστός στην indie σκηνή του Manchester με τους The Montgolfier Brothers όπου και κυκλοφόρησε δύο έξοχα άλμπουμς ("World is Flat" (2002) & "All My Bad Thoughts" (2005)). O Quigley έχει μια υπέροχη φωνή αλλά το δυνατό του σημείο είναι η στιχουργική του ικανότητα.Λές και έχει γυρίσει όλον τον κόσμο,έχει γνωρίσει κάθε μοναχική ψυχή και έχει αποτυπώσει όλοι την πικρία και την μοναξιά των ανθρώπων σε μια κόλλα χαρτί.

Το "Returning To The Scene of The Crime" κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα και δεν γνωρίζω αν θα γίνει ποτέ γνωστό αλλά προσωπικά αξίζει όσο ένα "Curtains" (Tindersticks)...

At Swim Two Birds - In bed with your best friend
At Swim Two Birds - Failing from Trees

7 comments:

WinterAcademy said...

ΠΑΡΑ πολύ καλός [αλλά αυτή τη σύγκριση στο τέλος τι την ήθελες βρε παιδάκι μου?]

H2O said...

Τραβηγμένο έε; μπορείς να μην έχεις και άδικο, αλλά όπως έχω πει είμαι της υπερβολής :)

WinterAcademy said...

ναι ναι κι εγώ [αλλά στο blog προσπαθώ να το καταπιέσω.. :) ]

mystery falls down said...

Ζήτω οι υπερβολές (το μικρόβιο μου κόλλησε από το ΝΜΕ). Τεράστια σε μέγεθος (ίσως οφείλεται στην ποιοτική αξία τους) τα τραγούδια των At swim two birds. Ευτυχώς βρήκα εναλλακτικές πηγές. Δεν συνέκρινες το δίσκο τους και με το I (το αγαπημένο μου) των Tindersticks; Ας μην είμαστε... υπερβολικοί.


ΥΓ.Αύριο ελπίζω να βρω χρόνο να σχολιάσω όλες τις προηγούμενες και επόμενες δημοσιεύσεις.

H2O said...

Και σε παρακαλώ να είσαι όσο πιο υπερβολικός μπορείς ! :)

WinterAcademy said...

το Ι είναι για μένα το καλύτερο των 90s πάντως

H2O said...

Συμφωνώ απόλυτα !